Ø-MÆRKET

Logo_Statskontrolleret Økologisk_Rødt_JPG.jpg

Det røde Ø-mærke med teksten “Statskontrolleret økologisk” fortæller, at det er de danske myndigheder, der har ført kontrol med den gård eller den virksomhed, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket et økologisk produkt.

VEGAN

Vegan - Officially certified.png

Produkter helt uden animalske ingredienser som kød, fisk, fjerkræ, mælk, æg, honning og tilsætningsstoffer af animalsk oprindelse.

ØKOLOGISK JORDBRUG EU

EU-økologisk certificering garanterer overholdelse af EU's fælles regler for økologisk produktion. Det inkluderer produktion, handel, data, statistik, handlingsplan, politik og fødevarekvalitet.

DEBIO

Debio_O-merke_Web_RGB.png

Debio er den norske mærkning for økologisk produktion. Mærkningskravene bygger på EU’s regler for økologisk produktion. Mærkningen omfatter landbrug, forarbejdningsindustri, emballering og import.

FAIRTRADE

Fairtrade-mærkede produkter fremmer menneskerettigheder og bekæmper fattigdom ved at sikre gode arbejds- og levevilkår. Mærket garanterer også miljøvenlig dyrkning og produktion uden skadelige pesticider.

BPA-fri

Alle konserves og plastemballage fra Urtekram er fri for bisphenol A.

GLUTENFRI

grain.png

Symbolet garanterer, at produktet er fri for gluten.

NØGLEHULSMÆRKET

Fødevarestyrelsens nøglehulsmærke er en garanti for sundere mad med mindre sukker og salt samt mere fuldkorn og fiber.

SOIL ASSOCIATION ORGANIC

sa_organic_black.jpg

Soil Association Organicmærkningen indebærer, at mindst 95 procent af ingredienserne fra landbruget skal være økologiske. Reglerne omfatter også krav til, hvilke emballagematerialer der må anvendes.

RSPO

RSPO-certificeringen kræver, at miljømæssige og sociale kriterier for produktion af Certified Sustainable Palm Oil (CSPO) er opfyldt, hvilket bidrager til at forbedre miljøet og samfundet det sted, hvor palmeolien produceres.